Työterveyslaitoksen yt-neuvotteluissa irtisanottiin lääkäreitä

Yhteensä irtisanottiin 26 ihmistä.

Työterveyslaitoksen yt-neuvottelut ovat päättyneet. Laitoksesta irtisanottiin 26 ihmistä, kertoo pääluottamusmies Teppo Valtonen. Tarkempaa tietoa irtisanottujen ammattiryhmistä tai esimerkiksi ikä- ja sukupuolijakaumasta ei luottamusmiehelläkään ole. Lääkärilehden tietojen mukaan joukossa on myös lääkäreitä.

Yt-neuvottelujen perusteena oli Työterveyslaitoksen heikentynyt taloustilanne. Työterveyslaitoksen vuosikertomuksen mukaan tulos oli noin 184 000 euroa ylijäämäinen vuonna 2018. Vuoden 2017 ylijäämä oli 1,719 miljoonaa euroa.

Irtisanotuille on annettu perusteluna toiminnan tehostaminen ja organisaatiorakenteen kirkastaminen. Henkilöstö kaipaisi kuitenkin tarkempia perusteluja. Yt-neuvottelut ovat Valtosen mukaan jättäneet epävarman ja epätietoisen tunnelman.

– Yt-neuvottelujen perustelut ovat herättäneet huolta, sillä vuosi 2018 oli Työterveyslaitoksella lopulta voitollinen.

Monia huolestuttaa Valtosen mukaan myös uusi linja työvelvoitteen nopeasta päättämisestä. Tutkimus voi kärsiä, jos tutkimushankkeita ja artikkeleita ei ehditä viedä päätökseen.

Lääkäriliitto on laatinut irtisanotuille lääkäreille ohjeistuksen irtisanomisen yhteydessä huomioon otettavista seikoista ja toimittanut sen tiedossaan oleville Työterveyslaitoksella työskenteleville lääkäreille. Ohjeistuksen saa halutessaan liiton lakimiehiltä.

Kirjoittaja
Hertta Vierula
toimittaja

Kuva
Fotolia

Artikkeli on alun perin julkaistu Lääkärilehdessä 6.6.2019.