Ulla Järvestä Vuoden tiedetoimittaja

Ulla Järvestä Vuoden tiedetoimittaja Kuva 1 / 1

Suomen tiedetoimittajain liitto on myöntänyt Vuoden tiedetoimittaja -palkinnon Suomen Lääkärilehden toimittajalle Ulla Järvelle monipuolisesta ja ansiokkaasta toiminnasta tiedetoimittajana.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Ulla Järvellä on vahva missio tiedejournalismin yhteiskunnallisesta tehtävästä. Hän on vaikuttanut alaan toimittajana, tutkijana, asiantuntijana ja kouluttajana sekä toimimalla tiedejournalistijärjestöjen johtotehtävissä.

– Olisi tarpeen, että muuallakin kuin ammattilehdissä toimittajat voisivat perehtyä lääketieteeseen ja terveyspolitiikkaan. Jos ei seuraa lääketieteen kehittymistä, ei voi ymmärtää terveydenhuollon muutoksia. Ne kulkevat käsi kädessä. Erikoistumista tarvitaan toimittajankin ammatissa, sanoo Ulla Järvi.

Ulla Järvi on kasvattanut osaamistaan määrätietoisesti mm. kouluttautumalla työn ohessa tohtoriksi. Jyväskylän yliopistolle tekemässään väitöskirjassa (2011) hän tutki omaa alaansa, terveysjournalismia. Lisäksi hän kirjoittanut yksin tai yhtenä päätekijänä neljä tietokirjaa. Hänet on myös äskettäin valittu Julkisen sanan neuvoston jäseneksi kaudelle 2014–16.

Järvi on verkostoitunut myös kansainvälisesti ja ollut perustamassa muun muassa eurooppalaista tiedejournalismin julkaisua ja johtanut vuoden 2013 tiedetoimittajien maailmankonferenssin kansainvälistä ohjelmakomiteaa.

Marianne Jansson

Kuva Mikko Käkelä

Oletko jo lukenut nämä?