Uriah Heep -tähti kiitti konsertilla HYKS:iä hyvästä hoidosta

Viime talvena Suomessa sydänpysähdyksen saanut rocklegenda Trevor Hensley keräsi hyväntekeväisyyskonsertilla rahaa HYKS:n ­teho-osastolle ja sydänkirurgiselle yksikölle. Hensleyn perheen mukaan yhtä hyvään hoidon loppu­tulokseen ei olisi päästy heidän kotimaassaan Englannissa.

Helsingin Tavastia-klubilla järjestettiin viime viikolla hyväntekeväisyyskonsertti, jossa esiintyi progressiivisen rockin legendan, Uriah Heepin keulahahmo Ken Hensley (kuvassa) ja hänen nuorempi veljensä Trevor Hensley.

Trevor Hensley sai sydänkohtauksen Suomessa viime talvena. Hensleyn perhe halusi ­konsertilla kiittää HYKS:n ­teho­-osastoa ja sydänkirurgista yksikköä hyvästä hoidosta.

Konsertin lipputuloja kertyi 10 125 euroa. Tuotot on tarkoitus käyttää HYKS:n ­teho-osaston ja sydänkirurgisen yksikön henkilökunnan ­hyvinvointiin.

– Spontaani kiitollisuudenosoitus tuntuu erittäin hyvältä, koska se lähti potilaan tyytyväisyydestä. Emme osanneet odottaa tällaista. Olemme jo pitkään hioneet hoitoketjuamme, ja kaikki toimi onnistuneesti, toteaa HYKS:n teho-osaston vs. ylilääkäri Leena Mildh.

Sydänpysähdys lentoasemalla

Trevor Hesley sai sydänpysähdyksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla juuri ennen koneeseen nousua. Hänet elvytettiin ja kuljetettiin Meilahden sairaalan teho-osastolle aivojen suojaushoitoon. Hensleylle tehtiin samalla hoitojaksolla myös sydänleikkaus, josta hän toipui hyvin.

– Hensleyn perheenjäseniä matkusti Suomeen tukemaan Trevoria. He kokivat, että heidät otettiin hyvin huomioon sairaalassa. Hensleyn perheen mukaan näin hyvään hoidon loppu­tulokseen ei olisi päästy heidän kotimaassaan Englannissa, kertoo Mildh.

Leena Mildh oli iloinen myös siksi, että hän pääsi kuuntelemaan nuoruutensa suosikkiyhtyeen keulahahmon ­live-esitystä. Tavastian konsertissa lavalle nousi myös joukko suomalaisia tähtiä, mm. Virve Rosti ja Crazy World -yhtye. Konserttiyleisöä oli yli viisisataa.

Hyväntekeväisyyskonsertteja on Suomessa yleensä järjestetty eri sairaaloiden lastenklinikoiden hyväksi.

Ulla Toikkanen toimittaja

Julkaistu Lääkärilehdessä 37/2013

Lue lisää jutun aiheesta