Uudet verkkosivut auttavat kohtaamaan lapsen seksuaalisen hyväksikäytön

Verkkosivustolla on tietoa seksuaalisesta kehityksestä yleisellä tasolla sekä tietoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

HUS:n Lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian yksikkö on tehnyt Lapset, seksuaalisuus ja hyväksikäyttö -verkkosivuston. Sivustolta löytyy luotettavaa tietoa aiheesta ja se on suunnattu jokaiselle aihepiiristä tietoa etsivälle.

Verkkosivustolla on tietoa seksuaalisesta kehityksestä yleisellä tasolla sekä tietoa lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi sinne on koottu ammattilaisten vastauksia yleisimpiin seksuaalista hyväksikäyttöä koskeviin kysymyksiin. Vastauksia löytyy esimerkiksi siihen, miten toimia, jos lapsi on nähnyt pornoa tai mitä tehdä, jos lapsi puhuu seksistä.

Sivustolla todetaan myös, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ei ole yleistynyt eikä muuttunut vakavammaksi, vaikka aihetta käsitelläänkin mediassa aiempaa enemmän ja poliisille tulevien ilmoitusten määrä on kasvanut.

Nettisivujen mukaan tyttöjen osalta seksuaalisen hyväksikäytön yleisyys on samaa tasoa kuin aiemmin ja poikien osalta se on hieman vähentynyt, kun verrataan vuosina 2008 ja 1988 tehtyjen tutkimusten tuloksia. Hyväksikäytön vakavuus on kyseisten tutkimusten mukaan lieventynyt ja painopiste on siirtynyt fyysistä kontaktia sisältävistä kokemuksista enemmän ehdotuksiksi.

Tutustu verkkosivuun. Sivut on tehty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue myös:
Lapsen järkevä seksuaalivalistus

Lähde:
HUS-kuntayhtymä

Lue lisää jutun aiheesta