Avi: Hoidon tarpeen arviointi toteutui asianmukaisesti

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan kolmeviikkoisen vauvan hoidon tarve arvioitiin Helsingin terveyskeskuksessa asianmukaisesti.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto pyysi Helsingin sosiaali- ja terveysvirastolta selvitystä Helsingin Sanomissa 24.8.2013 julkaistun kirjoituksen johdosta. Lehtikirjoituksen mukaan helsinkiläiselle terveysasemalle tuotu kolmen viikon ikäinen vauva käännytettiin pois oleskeluluvan puutteen vuoksi ja vanhemmat veivät lapsen myöhemmin yksityislääkärin vastaanotolle. Siellä lääkäri havaitsi lapsella pahoja hengitysvaikeuksia ja lähetti hänet välittömästi jatkohoitoon.

Saatujen selvitysten perusteella aluehallintovirasto toteaa, että kolmiviikkoisen vauvan hoidon tarpeen arviointi Helsingin terveyskeskuksessa on toteutunut asianmukaisesti. Selvityksistä käy ilmi, että vauvan tilanteen on arvioinut sekä hoitaja että lääkäri. Helsingin terveyskeskuksen ohjeiden mukaisesti vanhempia on asianmukaisesti ohjattu viemään lapsi suoraan jatkoselvityksiin Lasten ja nuorten sairaalan päivystykseen. Hoitaja on vielä varmistanut vanhempien ymmärtäneen ohjauksen ja antanut jatkohoitopaikan osoitteen kirjallisesti, avi tiedottaa.

Aluehallintoviraston mukaan asia ei edellytä jatkotoimenpiteitä.

Kuva: Panthermedia

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla.

Lisää aiheesta: Pikkuvauvaa ei päästetty lääkärin vastaanotolle