Kolme suomalaisyliopistoa 200 parhaan lääketieteen yliopiston joukossa

Shanghain yliopistovertailu nosti Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Oulun yliopiston maailman 200 parhaimman yliopiston joukkoon kliinisen lääketieteen ja farmasian alalla.

Kolme suomalaista yliopistoa on arvioitu maailman 200 parhaimman yliopiston joukkoon kliinisen lääketieteen ja farmasian alalla.

Helsingin yliopisto nousi lääketieteen alalla sijoille 51–75. Itä-Suomen yliopisto ja Oulun yliopisto pääsivät sijoille 151–200 Shangain Jiao Tong -yliopiston yliopistorankingissa.

Kliinisen lääketieteen ja farmasian aloilla maailman parhaaksi arvioitiin jälleen Harvard. Huippuyliopistojen joukkoon kuuluivat myös Kalifornian yliopisto, Washingtonin yliopisto, Johns Hopkins -yliopisto ja Stanfordin yliopisto.

Pohjoismaisista yliopistoista Karolinska Institutet nousi sijalle 12.

Viisi suomalaisyliopistoa 500:n joukossa

Academic Ranking of World Universities (ARWU) -yliopistovertailu listaa perinteisesti 500 maailman parasta yliopistoa. Kaikki tieteenalat huomioivassa listassa suomalaisyliopistoja on mukana viisi. Helsingin yliopisto piti asemansa ja oli sijalla 73.

Oulun yliopisto ja Turun yliopisto arvioitiin 400 parhaan joukkoon eli sijoille 301–400. Aalto-yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto pääsivät puolestaan sijoille 401–500.

Listan arvioinnin indikaattoreina käytetään muun muassa Nobel-palkinnon voittaneiden työntekijöiden ja alumnien määrää, eniten siteerattujen tutkijoiden määrää, Nature- ja Science -lehdissä julkaistujen artikkeleiden määrää sekä julkaistujen tieteellisten artikkeleiden määrää.

Maria van der Meer
toimittaja

Kuva: Ida Pimenoff, Helsingin yliopisto

Julkaistu Lääkärilehden verkkosivuilla.