Potenssivalmisteessa ilmoittamatonta lääkeainetta

Seksuaalisen kyvyn lisäämiseksi myytävän Apollo+ -tuotteen käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran sydän- ja verisuonitauteja poteville, joiden tulee lopettaa tuotteen käyttö välittömästi.

Evira on saanut Tullilta tiedon ravintolisänä myytävästä Apollo+ -potenssivalmisteesta, jonka on todettu Tullin tutkimuksissa sisältävän ilmoittamatonta lääkeainetta, ditio-desmetyyli-karbodenafiiliä. Kyseinen lääkeaine on Viagra-lääkkeen vaikuttavana aineena tunnetun sildenafiilin kaltainen aine, joka voi aiheuttaa vakavia sydänperäisiä haittavaikutuksia.

Seksuaalisen kyvyn lisäämiseksi myytävän Apollo+ -tuotteen käyttö voi aiheuttaa vakavan terveysvaaran sydän- ja verisuonitauteja poteville, joiden tulee lopettaa tuotteen käyttö välittömästi. Jos kuluttaja on saanut tai epäilee saaneensa ravintolisästä haittavaikutuksia, hänen tulee ottaa yhteyttä lääkäriin. Haittavaikutuksista tulee ilmoittaa myös oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisille.

Tuotetta on ollut myynnissä kahden, neljän tai kymmenen kapselin pakkauksissa ainakin Hot Lips -nimisissä erotiikkamyymälöissä sekä samannimisessä verkkokaupassa.

Lähde ja kuva:
Evira