Sairaalan kellot seisseet kolme vuotta

Ruotsin Huddingessa sijaitsevan Karoliinisen yliopistosairaalan kellot pysähtyivät kolme vuotta sitten. Kaikkiaan 570 kellon korjaamiseen ei ole ollut varaa.

Ruotsin Huddingessa sijaitsevan Karoliinisen yliopistosairaalan kellot pysähtyivät kolme vuotta sitten. Kaikkiaan 570 kellon korjaamiseen ei ole ollut varaa. Kellojen poistaminen maksaisi noin miljoona kruunua (113 000 euroa).

– Viime vuoden huonon taloustilanteen vuoksi jouduimme tinkimään monista menoista, kiinteistösuunnittelupäällikkö Richard Kozak Åslöv selittää Dagens Nyheter -lehden mukaan.

Joillakin sairaalan osastoilla henkilökunta on ratkaissut ongelman ripustamalla uuden kellon toimimattoman alle. Toisaalla taas rikkinäiset kellot on peitetty lakanoilla, jotta kukaan ei erehtyisi ajasta.

Lue lisää: Olipa tarkastus!

– Hiukan hävettää, kun potilaat kyselevät, mitä on tapahtunut ja miksi täällä roikkuu niin paljon sideharsolla ripustettuja kelloja, sairaanhoitaja Esmeralda Hasanic sanoo Dagens Nyheter -lehdelle.

Kellot pysähtyivät, kun niiden toimintaa säätelevä keskusyksikkö lakkasi toimimasta. Vanhanaikaisen rakenteensa ansiosta se on liian kallis korjata.

Toimimattomat kellot on päätetty poistaa tämän vuoden aikana, mutta vielä ei tiedetä, korvataanko ne uusilla.

– Karoliinisen sairaalan uutta yksikköä rakennetaan juuri Solnaan, ja haluamme yksiköiden olevan mahdollisimman samanlaisia. Siksi emme asenna kelloja tänne mutta ei Solnaan tai päinvastoin. Täytyy pohtia, tarvitaanko niitä ylipäänsä nykypäivän yhteiskunnassa, kun lähes kaikilla on kello ranteessaan tai matkapuhelimessaan, Åslöv sanoo.

Sirpa Kulonen
toimittaja

Kuva: Panthermedia