Uudenlainen hoito-ohjelma masennuspotilaille

Nettipsykiatri Juha Lehden mukaan ohjelma mahdollistaa sen, että jokainen suomalainen saa asianmukaista psykiatrista hoitoa sitä tarvitessaan.

Nettipsykiatri Juha Lehti (lääketieteen lisensiaatti, psykiatrian erikoislääkäri) on kehittänyt uudenlaisen itsehoito-ohjelman masennuksen hoitoon. Hoito-ohjelman nimi on 10 päivän muutos. Ohjelma sisältää harjoituksia, joiden avulla masennuksesta kärsivä ihminen pystyy itse tekemään järkeenkäypiä asioita masennuksensa syille esimerkiksi odottaessaan lääkäriaikaa tai pääsyä psykoterapiaan.

Ohjelma koostuu kirjoitustehtävistä ja toiminnallisista tehtävistä. Monia niistä on käytetty osana erilaisia psykoterapioita. Ohjelman tehoa voi vielä parantaa liikuntaharjoituksella, joka on kehitetty nimenomaan masennuspotilaille.

– Olen työssäni törmännyt usein tilanteeseen, jossa masennuksesta kärsivän ihmisen oireet kyllä tunnistetaan terveydenhuollossa ja hänelle aloitetaan jokin hoitokin, mutta ongelman ydin jää käsittelemättä. Jos potilaalla on naula jalkapohjassa, niin naula pitää vetää pois. Siinä ei auta puuduttaa jalkaa ja toivoa, että ehkä joku jossain vaiheessa ottaa sen pois, Lehti sanoo.

Ohjelma perustuu osittain kognitiiviseen psykoterapiaan, skeematerapiaan ja dialektiseen käyttäymisterapiaan sekä Lehden kliiniseen kokemukseen masennuspotilaiden hoidosta.

Lehden mukaan ohjelma mahdollistaa sen, että jokainen suomalainen saa asianmukaista psykiatrista hoitoa sitä tarvitessaan. Kyseessä on ilmainen nettipalvelu.

Linkki:
10 päivän muutos

Kuva:
Panthermedia