Varjoja ja valoa

"Kuvaamalla pääsen hetkeksi tautini yläpuolelle, se ei siinä hetkessä hallitse minua, vaan minä sitä."

Päivän valokuva opettaa myönteistä elämänasennetta. Kuvan ottanut Marja Viitanen kertoo, että valokuvaus auttaa häntä taudin käsittelyssä.

"Olen reilun vuoden saanut käyttää rollaattoria kävelyni tukena. Sairastan sellaista MS-taudin muotoa minkä etenemistä ei osata vielä hidastaa. Kuva on otettu kotini lähellä puistosta, minne vielä jotenkuten pystyn menemään.

Valokuvaamisesta on tullut minulle väline käsitellä tautiani ja apuvälineitä, joihin en vielä ole täysin sopeutunut. Kuvaamalla pääsen hetkeksi tautini yläpuolelle, se ei siinä hetkessä hallitse minua, vaan minä sitä. Kuva on minulle tärkeä, koska olen itse kävellyt tuohon paikkaan - vuoden päästä rollaattorin tilalla on ehkä pyörätuoli tai invamopo.

Aamuaurinko oli tuona syksyisenä aamuna tosi kaunis ja tavallaan se toi toivoa minullekin. Vaikka en ole enää "normaali" on elämää jäljellä elettäväksi. vaikka sairaus tuo varjoja elämääni, tuo se myös mukanaan valoa, mikä erottuu entistä kirkkaampana. Uudet tiet ovat edessäpäin uusine kokemuksineen!"

Myös sinä voit osallistua voimaannuttavan valokuvan tapahtumaan. Osallistumisohjeet ja muiden ottamat valokuvat löytyvät täältä.

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Marja Viitanen