HelsinkiMissio: Kuuntelemme nuorta heinäkuussakin

Keskustelu- ja kriisiavun päällikkö Sari Arolinnan mukaan nuoret hakeutuvat kriisityön asiakkaiksi yleisimmin ahdistuksen, paniikkituntemusten ja masennuksen takia.

Kesä tuo muutoksia monen nuoren elämään. Koulukavereita näkee harvemmin, rutiinit muuttuvat ja syksyn opiskelupaikka selviää. HelsinkiMissiossa tiedetään, että kesän muutokset ja pettymykset saattavat ahdistaa.

Keskustelu- ja kriisiavun päällikkö Sari Arolinnan mukaan nuorilla on nykyään valtavasti paineita ja he hakeutuvat kriisityön asiakkaiksi yleisimmin juuri ahdistuksen, paniikkituntemusten ja masennuksen takia. Paineita aiheuttaa muun muassa arvomaailman muuttuminen yhä kilpailuhenkisemmäksi.

Jos olo on tukala, nuori voi hakea apua HelsinkiMission Nuorten Kriisipisteestä tai vastaavasta ruotsinkielisestä palvelusta (Krisjouren för unga). Palvelut ovat maksuttomia ja auki koko kesän. Tavoitteena on, että nuori voi purkaa kriisityöntekijälle ajatuksiaan luottamuksellisesti. HelsinkiMissiosta muistutetaankin, että mikään kriisi ei ole liian pieni avun hakemiseksi.

Nuori voi tarvittaessa saada tukea myös vapaaehtoiselta koulutetulta tukihenkilöltä. Tukihenkilön tehtävänä on olla läsnä, kuunnella ja auttaa nuorta.

− Meillä on hyviä kokemuksia Nuorten Kriisipisteellä ja Krisjouren för ungassa siitä, että antamamme apu auttaa. Yli puolet asiakkaista ei tarvitse jatkohoitoa saamansa keskusteluavun jälkeen, Arolinna kertoo.

Nuorten Kriisipiste palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9−12. Chat-päivystys palvelee maanantaisin klo 9−11. Päivystysaikoina voi tulla ilman ajanvarausta Albertinkatu 33:n päivystysvastaanotolle, soittaa puh. 045 341 0583 tai lähettää sähköpostia nuortenkriisipiste@helsinkimissio.fi. Keskusteluapu on tarkoitettu 12–29-vuotiaille nuorille ja aikuisille sekä heidän perheilleen.

Lähde:
HelsinkiMissio

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Panthermedia