Kolumni Kansakunnan korjausjoukot Toivon, että te opettajat tiedätte, miten paljon me teitä nuorisopsykiatrialla arvostamme, kirjoittaa Miila Halonsaari.
Lapset "On huolen aihe" — kouluterveyskysely paljasti lasten ahdistuneisuuden tason Erityisesti tyttöjen tilanne huolestuttaa.
Kolumni Lääkärin työ on kuin orkesterimusiikkia Kun potilas astuu ovesta sisään, lääkäri ei voi samalla miettiä mitään muuta, kirjoittaa nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola.
Diabetes Vasta puhjennut tyypin 1 diabetes vaatii heti sairaalahoitoa Jos tyypin 1 diabetekseen sairastunut ei pääse ajoissa sairaalahoitoon, on seurauksena hengenvaarallinen ketoasidoosi eli happomyrkytys.
Mielipide Miten autamme nuoret digiansasta? Digimaailman varjot käyvät yhä pidemmiksi, kirjoittaa nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola.
Sydän Ehdotus: Nuorten verenpaineen seurannasta tehtävä laki Jo normaalin ylärajalla oleva verenpaine voi aiheuttaa sydänmuutoksia teini-iässä. Asiantuntija ehdottaa nuorten verenpaineen seurantaa lakisääteiseksi.
Nuoret Tällainen nuori on vaarassa vahingoittaa itseään Nuorten itsensä vahingoittamiseen vaikuttavat useat seikat. Kaksi keskeistä seikkaa kuitenkin ilmeni tuoreessa väitöstutkimuksessa.
Mieli Mielenterveyden ongelmista kärsivät opiskelijat pitivät tukeaan riittämättömänä Läheiset ja ystävät auttoivat enemmän kuin oppilaitos tai palvelut.
Mielipide Erot pieniksi vai parempaa elämää kaikille? Tasa-arvo ei tarkoita tasapäistämistä, kirjoittaa Eija Kalso.
Nuoret Nuori, juotko energiajuomia? - Ei kannattaisi, osoittaa tutkimus Energiajuomat aiheuttavat nuorelle useita terveysoireita.
Mieli Nuoret eivät välttämättä pääse mielenterveys- ja päihdehoitoon - esteenä "kynnykset" Nuoret eivät saa apua tarpeeksi matalalla kynnyksellä.
Infektiot Koronapandemia lisäsi nuorten psykiatristen diagnoosien määrää Diagnooseja eniten alueilla, joissa oli paljon tautitapauksia ja tiukimmat rajoitukset.
Lapset "Lapsilta ei pitäisi vaatia erikoistumista liian aikaisin" Viimeistään yläasteella erot painotetun opetuksen ja tavallisten luokkien välillä alkavat olla selkeitä, sanoo nuorisolääkäri Silja Kosola.
Mielipide Nuorten päihdekuolemat ja tarina tilastojen takana Tällä kertaa jokin saa päivystävän lastenlääkärin pysähtymään, kirjoittaa nuorisolääketieteen dosentti, Silja Kosola.
Matala-asteinen tulehdus Matala-asteinen tulehdus näkyy nuortenkin valtimoissa - syynä ruokavalio Matala-asteinen tulehdus ja ruokavalio ovat yhteydessä toisiinsa, myös nuorilla. Epäterveellinen ruokavalio voi merkittävästi edistää tulehdustilaa jo lapsuudessa.
Alkoholiongelma Kysely: Nuoret eivät kaipaa alkoholin myynnin vapauttamista Lähes 70 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että alkoholista aiheutuvat ongelmat lisääntyisivät, jos alkoholia olisi enemmän ja helpommin saatavilla.
Verkkokommentti Yhteiskuntamme tarvitsee luovuutta, miksi lyttäämme sen? Sanat luovat toivoa ja rakentavat siltoja, kirjoittaa Silja Kosola.
Nuoret Somelääkäri hassuttelee videoilla valkoisessa takissa ja tavoittaa miljoonayleisön – Lääkärin rooli on murroksessa, uskoo A-klinikkasäätiön Atte Virolainen.
Verkkokommentti Nuorisolääkärin kirje joulupukille Tiedän, että tätä toivomuslistaani ei ole ihan helppo toteuttaa, kirjoittaa Silja Kosola.
Väkivaltaisuus Nuorisoväkivallasta: lapset oppivat, mitä elävät Jaatko ympärillesi enemmän uskoa, toivoa, iloa ja valoa vai pelkoa ja pahaa oloa, kysyy Silja Kosola.
Nuoret Kiusaamiseen kannattaa puuttua Jos kiusaamiskokemukset vähenevät, mielenterveyttä huonontava vaikutus heikkenee.
Nuoret Työkyvyttömyyseläkettä saaneiden nuorten määrä laskuun Taustalla usein mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt.
Nuoret Mielenterveyden häiriöt yhteydessä pahoinpitelyn riskiin Väitöstutkimus selvitti pahoinpitelylle altistavia tekijöitä psykiatrisessa sairaalahoidossa olleilla nuorilla.
Nuoret 17-vuotiaiden ajolupa ei edistä liikenneturvallisuutta, näkee liikenneneurologi Lääkärintodistusta kannattaisi edelleen vaatia alaikäisiltä ajokortin hakijoilta.
Lääkärin ääni Suden hetki On sudenhetki, jolloin yö on mustin ja ihminen haurain , sanoo Miila Halonen.
Verkkokommentti Onko kukaan enää normaali? Onko lapsuudesta ja nuoruudesta tullut patologinen, sairaudeksi luokiteltava tila, kysyy Silja Kosola.
Nuoret Lukiolainen kehitti teoreettisesti toimivan syöpähoidon Tiedekilpailun voittaja Adam Yousfi tähtää nyt opiskelemaan lääketiedettä.
Koronapandemia COVID-19-infektion sairastaneilla nuorilla parempi elämänlaatu Taudin läpikäyneet tanskalaisnuoret raportoivat myös lyhytaikaisia oireita vähemmän kuin terveinä pysyneet.
Mielipide Miksei koululaisten tarkastaminen kohenna lasten terveyttä 2020-luvulla? Olisi tärkeä tunnustaa, että väestötasolla lasten ja nuorten terveyttä edistetään paljon tehokkaammin muualla kuin lääkärin vastaanotolla.