Lääkäri- ja hoitajaopiskelijat harjoittelevat kohta yhdessä Pohjois-Karjalassa

Opiskelijat tulevat toimimaan kahden viikon ajan lääkäri–hoitaja-työpareina terveyskeskuksessa ja osallistuvat yhdessä heille valittujen potilaiden hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Pohjois-Karjalan alueella kehitetään uudenlaista mallia lääketieteen ja hoitotyön opiskelijoiden terveyskeskusopetukseen. Opiskelijat työskentelevät kahden viikon ajan lääkäri-hoitaja-työpareina terveyskeskuksessa ja osallistuvat yhdessä heille valittujen potilaiden hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Opiskelijoiden ohjauksesta vastaavat terveyskeskuksissa toimivat lääkärit ja sairaanhoitajat.

Mallia pilotoidaan Outokummun ja Ilomantsin terveyskeskuksissa marraskuussa. Jatkossa se on tarkoitus ottaa käyttöön kaikissa maakunnan terveyskeskuksissa. Tavoitteena on, että myöhemmin mallia sovelletaan myös erikoissairaanhoidon puolella.

Terveyskeskusopetuksen kehittämisen taustalla on meneillään oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen, joka luo uudenlaisia tarpeita myös alan ammattilaisten koulutukselle yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, kerrotaan Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymästä. Toimiva sosiaali- ja terveydenhuolto edellyttää yhä enemmän yhteistyötä eri ammattiryhmien välillä ja pohja tälle luodaan jo opintojen aikana.

Moniammatillisen terveyskeskusopetuksen pilotin toteuttavat yhteistyössä Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä, Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu, Outokummun terveysasema ja Ilomantsin terveyskeskus.

Lue myös: Tulevat lääkärit ja sairaanhoitajat harjoittelevat työparina oikeiden potilaiden kanssa
Turku kouluttaa tulevia lääkäreitä ja sosiaalityöntekijöitä yhdessä

Kuva: Panthermedia