Suomalaisten imusuonitutkimus maailman vuoden läpimurto

Suomalainen tutkimus on päässyt kahden maailman arvostetuimman tiedelehden, Naturen ja Sciencen vuoden läpimurtotutkimusten joukkoon.

Akatemiaprofessori Kari Alitalon johtama tutkimus on päässyt kahden maailman arvostetuimman tiedelehden, Naturen ja Sciencen vuoden läpimurtotutkimusten joukkoon. Kumpikin lehti on listannut kymmenen kärkitutkimusta, joissa suomalaisten imusuonitutkimus on yhtenä. Joukossa on myös muun muassa Ebola-rokote.

Suomalaisartikkelissa Helsingin yliopiston tutkijat raportoivat löydöksestä, jossa kaikkien anatomian ja kudosopin oppikirjojen oppien vastaisesti imusuonia löytyi aivoista. Löydön tekivät Wihurin tutkimuslaitoksessa työskentelevä tutkija Aleksanteri Aspelund ja lääketieteen opiskelija Salli Antila. Alun perin tutkimus on julkaistu Journal of Experimental Medicine-lehdessä.

Alitalo kertoo, että mikään muu suomalainen tutkimus ei ole aiemmin päässyt listalle. Listoilla ovat kaikkien tieteenalojen läpimurrot. Nature ja Science ovat tehneet listauksensa toisistaan tietämättä.

Lue uutisemme tutkimuksesta täältä.

Lähteet:
Suomen Akatemia
Nature
Science

Kuva:
Panthermedia