Tutkijat: Lääkitys suojaa ADHD-lasta onnettomuuksilta

Tutkijat huomauttavat, että tulokset ovat kansanterveydellisesti merkittäviä, sillä aikaisempien tutkimusten mukaan onnettomuudet ovat yleisin kuolinsyy ADHD:tä sairastavilla lapsilla.

Tiedelehti Jamassa julkaistun tutkimuksen mukaan ADHD:tä sairastavilla lapsilla on muita lapsia suurempi riski joutua onnettomuuksiin. Lisäksi tutkimuksesta käy ilmi, että ADHD:n hoito lääkkeillä suojasi ADHD:tä sairastavia lapsia onnettomuuksilta.

Tutkijoiden mukaan ADHD:n lääkehoito vähensi riskiä joutua onnettomuuksiin enimmillään 43 prosenttia ja riskiä joutua päivystykseen enimmillään 45 prosenttia verrattuna lapsiin, joiden ADHD:ta ei hoidettu lääkkeillä.

Tutkijat huomauttavat, että tulokset ovat kansanterveydellisesti merkittäviä, sillä aikaisempien tutkimusten mukaan onnettomuudet ovat  yleisin kuolinsyy ADHD:tä sairastavilla lapsilla.

Tutkimuksessa käytettiin tanskalaista kansainvälistä rekisteriä. Tutkittavien joukkoon kuului 710 120 lasta, joista 4557 oli diagnosoitu ADHD ennen kymmenen vuoden ikää.

Tutustu tutkimukseen täällä.

Lue myös:
ADHD:n lääkehoito vaatii tehokasta seurantaa
 Tarvitseeko Vaahteranmäen Eemeli ADHD-diagnoosia?

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Panthermedia