Vuoden 2014 luetuimmat

Kolmen kärki kertoo, että lukijoita löytyy niin tiedeartikkeleille, testeille kuin kommenteillekin.

Vuosi vaihtuu ja on tullut aika listata Potilaan Lääkärilehden vuoden luetuimmat artikkelit. Kolmen kärki kertoo, että lukijoita löytyy niin tiedeartikkeleille, testeille kuin kommenteillekin.

Vuoden suosituin kirjoitus on Raimo Puustisen "Viime yönä elämä loppui ja elämä jatkui". Toisella sijalla ovat puhutko "lääkäriä" -testit ja kolmantena ärtyvän suolen oireyhtymän ruokavaliohoidosta kertova tiedeartikkeli. Myös joulukuun alussa julkaistu artikkeli: "Lapsuuden traumoilla on pitkät jäljet" on ollut suosittu. Se on noussut alle kuukaudessa vuoden 13. luetuimmaksi jutuksi.

Potilaan Lääkärilehti avattiin vuoden 2012 lokakuussa. Lehtemme on siis vähän yli kaksivuotias. Näihin vuosiin on mahtunut paljon tarinoita ja tutkimuksia.

Kuluneena vuoden aikana lukijoillamme on ollut mahdollisuus voimaantua valokuvien avulla, testata osaamistaan, saada vertaistukea potilaiden tarinoista ja lukea itseään kiinnostavia tiedeartikkeleita. Olemme myös selvittäneet vastauksia lukijoiltamme saamiimme kysymyksiin. Keskustelua on käyty vilkkaasti Facebook-sivuillamme.

Lukijamäärämme on kasvanut tänä vuonna huimasti. Kiitos hyvästä tuloksesta kuuluu niin lukijoillemme kuin yhteistyökumppaneillemme. Toimituksemme uudenvuodenlupaus onkin tuottaa edelleen luotettavaa, mielenkiintoista ja tieteelliseen tutkimukseen nojaavaa tietoa terveyttä koskevista asioista.

Hyvää ja turvallista uutta vuotta kaikille! Muistattehan käyttää suojalaseja ilotulitteita ampuessanne.

Toimituksemme palaa työn ääreen perjantaina 2. tammikuuta 2015.

10 vuoden luetuinta artikkelia:

1. Viime yönä elämä loppui ja elämä jatkui

2. Puhutko "lääkäriä" -testit

3. Ärtyvän suolen oireyhtymän ruokavaliohoito

4. Tämä väsymys jatkuu aina vain

5. Mihin meidän Eino kuoli?

6. Rokkotaudit ja raskaus

7. Tavallisimmat ihotaudit kuvina

8. Tunnistatko laskimotukoksen

9. Äkillinen munuaisten vajaatoiminta ei ole harvinainen ilmiö

10. Fibromyalgian taustalla on kivun säätelyn ja autonomisen hermoston herkistyminen

Kirjoittanut:
Johanna Nykopp
toimittaja

Kuva:
Panthermedia