Herttoniemen koronasairaala aiotaan lopettaa

Toiminnan on suunniteltu päättyvän 8. toukokuuta.

Adobe/AOP

Koronatartuntoja on ollut jatkuvasti paljon. Silti tammikuussa avattu Helsingin Herttoniemen koronasairaala aiotaan lopettaa toukokuussa.

Miksi näin, johtajalääkäri Laura Pikkarainen Helsingin sairaalasta?

– Herttoniemen sairaalan käyttöön vaikuttaa se, kuinka paljon koronapotilaita joutuu sairaalaan. Onneksi sairaalaan tulevien potilaiden määrä on ollut laskussa.

Herttoniemessä oli aluksi 50 potilaspaikkaa, mutta Pikkaraisen mukaan tätä paikkamäärää ei pystytty pitämään auki hoitajavajeen vuoksi. Yhdessä vaiheessa potilaspaikkoja oli 35, ja nyt niitä on 40.

Herttoniemen koronasairaalan työntekijät on siirretty muista terveydenhuollon yksiköistä eripituisiksi ajoiksi sairaanhoidon turvaamiseksi.

– Toiveenamme oli, että voisimme järjestää 50 paikkaa koronapotilaille. Nyt niitä on 40. Toivomastamme hoitajamäärästä puuttuu viidesosa.

Herttoniemen sairaalan toiminnan on suunniteltu loppuvan 8. toukokuuta. Päivä lyödään Pikkaraisen mukaan luultavasti lukkoon ensi viikon ohjausryhmän kokouksessa. 

Pikkarainen sanoo, että Herttoniemen varasairaala on auttanut omikron-aallon aiheuttaman potilaspaineen yli. Potilasmäärä tullee olemaan kymmenissä vielä tänä vuonna, mutta tämä määrä mahtuu Laakson sairaalan koronapaikoille.

Ulla Toikkanen

Uutinen on julkaistu aiemmin Lääkärilehden verkkosivuilla.