Mielipide Samaa taivasta katsotaan? Kauhuskenaariona on usein pidetty amerikkalaista terveydenhuollon mallia, kirjoittaa Terhi Savolainen.
Lapset Liikkumisen säätelymme on yksitotista Terveysliikuntaan ja hauskanpitoon ei tarvita komentajaa, kirjoittaa Taina Kinnunen.
Terveydenhuolto "Väitöskirjan voit nyt unohtaa" Nuori lääkäri päätti aivovammansa jälkeen näyttää, miten hakoteillä neurologinen kuntoutus oli.
Hyvinvointi Ruokavalio synnyttää vääriä mielikuvia Toivottavasti seuraavassa ravitsemussuosituksessa sanavalinnat onnistuvat paremmin, kirjoittaa professori ja endokrinologian erikoislääkäri Pertti Mustajoki.
Algoritmi Tunteeko algoritmi sinut? Suosittelualgoritmeihin liittyy usein myös turhautumisen ja ärsytyksen tunteita, kirjoittaa Johanna Vehkoo. Vehkoo on journalistiikan työelämäprofessori Tampereen yliopistossa.
Mielipide Kulttuuri tuottaa sukupuolta ja seksuaalisuutta Meillä sukupuolen löytäminen on yksilön ja lääkärin vastuulla, kirjoittaa Taina Kinnunen. Kinnunen on kulttuuriantropologian yliopistonlehtori Oulun yliopistossa.
Mielipide Valoa metabolian mainingeilla Pätkäpaaston terveyshyödyistä ymmärretään jo verrattain paljon, kirjoittaa Anu Wartiovaara. Wartiovaara on akatemiaprofessori ja kliinisen molekyylilääketieteen professori Helsingin yliopistossa.
Mielipide (Kopio)koneeseen kadonnutta Ihminen oikeassa paikassa vastaa useampaa näennäistä, kirjoittaa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen johtaja Sally Leskinen.
Mielipide Uhriajattelusta potilaan vastuuseen Saako ihmisiä syyllistää heidän teoistaan ja valinnoistaan, kysyy työeläkevakuutusyhtiö Varman ylilääkäri Jan Schugk.
Mielipide Eivät tainneet britit tietää, millaisen kuhinan saisivat aikaan On keinotekoista määrätä kaikenlaiseen työhön käytettäväksi 40 tuntia viikossa, kirjoittaa yrittäjälääkäri Marika Kandell.
Mielipide Uskomaton apuri Tekoäly läpäisee pian lääkiksen kokeet, mutta oikeisiin töihin on matkaa, kirjoittaa Lääkärilehden päätoimittaja Pekka Nykänen.
Mielipide Nuorten päihdekuolemat ja tarina tilastojen takana Tällä kertaa jokin saa päivystävän lastenlääkärin pysähtymään, kirjoittaa nuorisolääketieteen dosentti, Silja Kosola.
Mielipide Terveysvaroitus autoihin Lääkärit voisivat sanoa, että autokyydit ovat karhunpalvelus lapsille, kirjoittaa toimittaja ja ilmastoaktivisti Riikka Suominen.
Sydän Uudessa sykkeessä - Paula Erosen tarina kohti sydämensiirtoa Paula Erosella oli hidas taival kohti sydämensiirtoa.
Mielipide Kun huumori loppuu Sairauksiaan hän ei voinut valita, kirjoittaa yleislääkäri Saku Pelttari.
Terveydenhuolto Minä yleisnerona Voimme onnistua, jos on tahtoa ja sinnikkyyttä, kirjoittaa gastroenterologisen kirurgian ja akuuttilääketieteen erikoislääkäri Heidi Wikström.
Terveydenhuolto Kysyin ChatGPT:lta miten terveydenhuollon kriisi pitäisi ratkaista Tekoälyalgoritmi tekee mitä se on koodattu tekemään, kirjoittaa lääketieteen lisensiaatti Saana Mäenpää.
Vastaanottokäynti Kohtaamattomuuden hinta Miksei lääkärin ja potilaan kohtaamista aseteta tärkeimmäksi terveydenhuollon tavoitteeksi, kysyy LKT, professori Eija Kalso. Kalso on on Husin kipuklinikan ylilääkäri.
Kandi Viimeistä viedään Samanaikaisesti ei mikään ja lähes kaikki tuntuu muuttuvan, kirjoittaa 6. vuosikurssin kandi Matias Posa.
Mielipide Tervetuloa merkitystiheälle vyöhykkeelle ”Miten onnistuinkaan löytämään tällaisen ammatin, jossa merkitys seuraa toista”, pohtii tamperelainen infektiolääkäri Reetta Huttunen.
Still face -koe Still face -elämä Ilman vuorovaikutusta mielestä voi tulla tyhjä ja pelottava paikka, kirjoittaa psykologi ja kirjailija Timo Teräsahjo.
Ruuhkavuodet Hanki elämä töiden ulkopuolelta Monelle parin tunnin harrastus kerran viikossa voi olla voimanlähde, kirjoittaa akuuttilääketieteeseen erikoistuva lääkäri Terhi Savolainen.
Diagnoosi Ylivireyden aikakausi Usea kohtaamani kuntoutuja kokee ylivireyden vointiaan erinomaisesti kuvaavaksi termiksi, kirjoittaa Jari Turunen.
Verkkokommentti Yhteiskuntamme tarvitsee luovuutta, miksi lyttäämme sen? Sanat luovat toivoa ja rakentavat siltoja, kirjoittaa Silja Kosola.
Uutiset Lume ja kannabinoiditutkimukset – onko uutisoinnilla vaikutusta tutkimustuloksiin? Kannabiskysymys on herkullinen kohde, kirjoittaa Eija Kalso.
Mielipide Mielialalääkkeet ja muistisairaudet: ei näyttöä syy-yhteydestä Todennäköisesti aiemmissa tutkimuksissa lääkehoitoon johtanut häiriö on ollut muistisairauden varhainen oire.
Tutkittu tieto Kognitiivinen neuropsykologi tässä hei Vahvan tieteellisen argumentin voi esittää monella tavalla, kirjoittaa Jussi Valtonen.
Chat Etävastaanoton nousu ja (t)uho On vaikea perustella, että potilaita ohjataan tutkimatta etävastaanotolta sairaalapäivystykseen, kirjoittaa Jan Schugk.