Mielipide Erot pieniksi vai parempaa elämää kaikille? Tasa-arvo ei tarkoita tasapäistämistä, kirjoittaa Eija Kalso.
Mieli Nuoret eivät välttämättä pääse mielenterveys- ja päihdehoitoon - esteenä "kynnykset" Nuoret eivät saa apua tarpeeksi matalalla kynnyksellä.
Infektiot Koronapandemia lisäsi nuorten psykiatristen diagnoosien määrää Diagnooseja eniten alueilla, joissa oli paljon tautitapauksia ja tiukimmat rajoitukset.
Lapset "Lapsilta ei pitäisi vaatia erikoistumista liian aikaisin" Viimeistään yläasteella erot painotetun opetuksen ja tavallisten luokkien välillä alkavat olla selkeitä, sanoo nuorisolääkäri Silja Kosola.
Mielipide Nuorten päihdekuolemat ja tarina tilastojen takana Tällä kertaa jokin saa päivystävän lastenlääkärin pysähtymään, kirjoittaa nuorisolääketieteen dosentti, Silja Kosola.
Sydän- ja verisuonitaudit Matala-asteinen tulehdus näkyy nuortenkin valtimoissa - syynä ruokavalio Matala-asteinen tulehdus ja ruokavalio ovat yhteydessä toisiinsa, myös nuorilla. Epäterveellinen ruokavalio voi merkittävästi edistää tulehdustilaa jo lapsuudessa.
Alkoholiongelma Kysely: Nuoret eivät kaipaa alkoholin myynnin vapauttamista Lähes 70 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että alkoholista aiheutuvat ongelmat lisääntyisivät, jos alkoholia olisi enemmän ja helpommin saatavilla.
Verkkokommentti Yhteiskuntamme tarvitsee luovuutta, miksi lyttäämme sen? Sanat luovat toivoa ja rakentavat siltoja, kirjoittaa Silja Kosola.
Nuoret Somelääkäri hassuttelee videoilla valkoisessa takissa ja tavoittaa miljoonayleisön – Lääkärin rooli on murroksessa, uskoo A-klinikkasäätiön Atte Virolainen.
Verkkokommentti Nuorisolääkärin kirje joulupukille Tiedän, että tätä toivomuslistaani ei ole ihan helppo toteuttaa, kirjoittaa Silja Kosola.
Väkivaltaisuus Nuorisoväkivallasta: lapset oppivat, mitä elävät Jaatko ympärillesi enemmän uskoa, toivoa, iloa ja valoa vai pelkoa ja pahaa oloa, kysyy Silja Kosola.
Nuoret Kiusaamiseen kannattaa puuttua Jos kiusaamiskokemukset vähenevät, mielenterveyttä huonontava vaikutus heikkenee.
Nuoret Työkyvyttömyyseläkettä saaneiden nuorten määrä laskuun Taustalla usein mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöt.
Nuoret Mielenterveyden häiriöt yhteydessä pahoinpitelyn riskiin Väitöstutkimus selvitti pahoinpitelylle altistavia tekijöitä psykiatrisessa sairaalahoidossa olleilla nuorilla.
Nuoret 17-vuotiaiden ajolupa ei edistä liikenneturvallisuutta, näkee liikenneneurologi Lääkärintodistusta kannattaisi edelleen vaatia alaikäisiltä ajokortin hakijoilta.
Lääkärin ääni Suden hetki On sudenhetki, jolloin yö on mustin ja ihminen haurain , sanoo Miila Halonen.
Verkkokommentti Onko kukaan enää normaali? Onko lapsuudesta ja nuoruudesta tullut patologinen, sairaudeksi luokiteltava tila, kysyy Silja Kosola.
Nuoret Lukiolainen kehitti teoreettisesti toimivan syöpähoidon Tiedekilpailun voittaja Adam Yousfi tähtää nyt opiskelemaan lääketiedettä.
Koronapandemia COVID-19-infektion sairastaneilla nuorilla parempi elämänlaatu Taudin läpikäyneet tanskalaisnuoret raportoivat myös lyhytaikaisia oireita vähemmän kuin terveinä pysyneet.
Mielipide Miksei koululaisten tarkastaminen kohenna lasten terveyttä 2020-luvulla? Olisi tärkeä tunnustaa, että väestötasolla lasten ja nuorten terveyttä edistetään paljon tehokkaammin muualla kuin lääkärin vastaanotolla.
Nuoret Vanhemmat vaikuttavat nuorten hyvinvointiin odotettua enemmän Nuorten autonomian tukeminen ehkäisi masennusta.
Alkoholi Suomalainen nuori ei enää juo kuten ennen Suomessa nuoret ovat raittiimpia kuin Euroopassa keskimäärin. Etenkin humalajuominen on vähentynyt.
Alkoholi Nuorten tupakointi vähenee yhä Alkoholin käytön pitkään jatkunut väheneminen on silti pysähtynyt.
Sähkötupakka Sähkösavukkeet houkuttelevat nuoria tupakkaa enemmän Sähkösavukkeiden vetovoimaa selittää ensisijaisesti uutuudenviehätys, käy ilmi tutkimuksesta.
Alkoholi Nuorena juotu humala on haitallista aivoille Runsas alkoholin käyttö on erityisen haitallista kehittyville aivoille, vaikka haitat eivät näy heti arkielämässä, todetaan tutkimuksessa.
Lapset Lasten ja nuorten lihavuuden arviointi ja hoito Lapsen ja nuoruusikäisen turvallinen lihavuuden hoito perustuu elämäntapamuutoksiin ja tapahtuu perhekeskeisesti. Kasvukäyrä on lapsen lihomista havainnollistava monipuolinen työväline.
Koululaisten terveys Hyvä suhde vanhempiin tukee nuorta Koulu-uupumus, vaikeudet opiskelussa, ahdistuneisuus sekä huonoksi koettu terveys ovat selvästi yleisempiä nuorilla, jotka arvioivat suhteen vanhempiinsa huonoksi.
Alaselkäkipu Tutkimus selvitti nuorten alaselkäkipuun vaikuttavia tekijöitä Nuorten selän hyvinvoinnin kannalta tupakoimattomuus, työergonomian huomioiminen ja hyvä mielenterveys ovat tärkeitä.
Nuoret Lääkärit näkevät nuorison muuttuvan Nuorista on viime vuosikymmeninä tullut kriittisempiä, tietävämpiä, ahdistuneempia ja yksinäisempiä.
Koulukoti Koulukodissa kasvaneet tarvitsevat erityistä tukea vanhemmuuteen ?Olisi tärkeää ehkäistä epätoivottuja raskauksia ja vähentää raskaudenaikaista tupakointia. Äitejä ja heidän lastensa hyvinvointia ja vuorovaikutusta tulisi tukea.?